EXCURSIÓ A OTOS

Dimarts passat onze d'abril, alumnes de 2n d'ESO van realitzar l'activitat extraescolar “Otos, la ruta dels rellotges de sol”.

La població d'Otos, amb mig miler d'habitants, està situada al Parc Natural de l'Ombria del Benicadell, a la comarca valenciana de la Vall d'Albaida. Aquesta localitat té la millor col·lecció de rellotges de sol de tota Europa repartits pel patrimoni urbà i han estat construïts i donats per artistes de reconegut prestigi com Rafael Armengol, Toni Miró, Andreu Alfaro, Manuel Boix, Elisa Martí o Arcadi Blasco.

Aprofitàrem la proximitat de la torre del castell de Carrícola per ascendir fins a les seues muralles i apreciar les vistes que des d'aquest dominen tota la Vall d'Albaida.

Es va completar la jornada amb una visita a l'almàssera i celler artesanal de Tomás Torres en la mateixa localitat. Aquesta empresa elabora vins i olis completament ecològics.

 

PROJECTE NATURA

El nostre centre s'ha inscrit en el concurs de projectes de ciències naturals “Projectes Natura”.

Aquest concurs està organitzat per la “Delegació per la Incorporació a la Universitat de la UV” i consisteix en l’elaboració d’un model, taller o experiència manipulativa per fer conèixer un fenomen o concepte de ciències naturals a alumnes de Primària.

En el nostre projecte participen alumnes de 2n de batxillerat i alumnes de 3r i 4t d’ESO.


Per desenvolupar la part científica del nostre treball ens assessora un professor del Departament de Zoologia de la Facultat de Ciències Biològiques i així mateix comptem amb la col·laboració dels CEIP Montdúver i Joan Martorrell.

El nostre projecte es presentarà en Expociència, una fira organitzada per la Universitat de València on s'exposen moltes activitats diferents de caràcter científic. La fira tindrà lloc dissabte 27 de maig al Parc Tecnològic de la Universitat de València i està obert a totes les persones que tinguen interès per la ciència. Animeu-vos a vindre!

Ja ens ha visitat per conèixer el nostre projecte un grup d'alumnes amb els seus professors del CEIP MONTDÚVER. En aquesta sessió hem après molt, però el millor de tot és que ens ho hem passat molt bé.

 

PROVA CANGUR 2017

Un grup d’alumnes del nostre centre ha participat en la prova Cangur de la SCM (2017) celebrada a la UPV – Gandia.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

L'AMPA del centre ha col·laborat en la realització de l'activitat.

20170330_095005

 

JORNADES DE TEATRE SAGUNT 2017

El passat divendres 7 d'abril, l'alumnat de Cultura Clàssica, Grec i Llatí del centre va assistir un any més a les Jornades de Teatre Clàssic (Ludi Saguntini) al teatre romà de Sagunt. Enguany l'obra representada va ser el Miles Gloriosus de Plaute, a càrrec del grup "Clásicos Luna" de l'IES Pedro de Luna de Saragossa.

Com ja van fer l'any passat, els i les alumnes van acudir al teatre vestits per a l'ocasió.

A l'inici dels actes es va fer entrega dels premis dels diferents certàmens de cultura clàssica, com ara el concurs Odissea, en el qual va resultar guanyador de la fase autonòmica, com ja vam informar, el grup format per Dídac Lorente, Raúl Martinez i Sandra Mengual. 

 

Primera menció d'honor: fira-concurs EXPERIMENTA

El passat diumenge 2 d'abril un grup de 4 alumnes de 4t d'ESO van participar en la Fira-Concurs Experimenta, organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València. El assistents a l'event van poder veure en primer persona els més de 70 experiments que presentaven instituts procedents d'arreu del País Valencià.

El grup, integrat per Silvia Bertomeu, Alba Jiménez, Vera Godoy i Lucia Asensio, va aconseguir la primera Menció d'Honor en la seua categoria, equivalent al segon premi. Amb el nom de “La clepsidra. Construcció d'un rellotge d'aigua” les estudiants van presentar un treball experimental consistent en la construcció d'un rellotge que aprofita un flux d'aigua procedent d'una botella per mesurar el temps. Aquest treball havia estat preparat durant els mesos anteriors a l'IES, com a part del treball desenvolupat en la matèria de Física i Química, sota la coordinació del professor Paco Savall.

Llegiu-ne més: Primera menció d'honor: fira-concurs EXPERIMENTA

 

XXIII CONCURS FOTOGRÀFIC 2017

Un any més el departament de Biologia i Geologia del centre convoca el Concurs Fotogràfic El medi ambient a la Safor.


A l'arxiu adjunt es poden consultar les bases.
 

«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»
Catalan English Finnish French Greek Italian Norwegian Polish Spanish

Calendari famílies

Itaca web familia

Itaca web familia

Aula virtual

moodle1

GALERIA FOTOGRÀFICA

icono-picasa-150x150

BLOG AMPA

icono_aplicaciones_wp